Gojko Perović u prepunoj sali Crnogorsko-ruskog društva: Zakon o slobodi vere NEPRAVEDAN, Pravoslavna crkva ostavljena na ledini (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 17.Jun.2020, 19:27

Gojko Perović u prepunoj sali Crnogorsko-ruskog društva: "Zakon o slobodi vere NEPRAVEDAN, Pravoslavna crkva ostavljena na ledini" (VIDEO)

Ako je proglašena korona fri, kako su to govorili naši đedovi i prađedovi, nema osnova da se propisuju mere NKT o dozvoljeniom okupljanju dvesta ljudi, kazao je otac Gojko Protojerej stavrofor Gojko Perović u nikšićkom Crnogorsko-ruskom društvu Sveti Georgije. Prepuna sala dočekala je rektora Cetinjske bogoslovije.Perović večeras govori o litijama u Crnoj Gori.- Ako je proglašena korona fri, kako su to govorili naši đedovi i prađedovi, nema osnova >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da se propisuju mere NKT o dozvoljeniom okupljanju dvesta ljudi, kazao je otac Gojko. -Treba micati ono čudo od antiustavnih propisa. Tu nema velikoruskog ili velikosrpskog imperijalizma. Prvi katastar Crna Gora dobila je tek 1954. godine! Ali do 2000. nemamo svojinski nego posedovni katastar. I sad oće da utvrđuju šta je bilo pre 1918. Zakon o slobodi vere napisan je kao nepravedan. Vlast potpisala ugovore sa svim verskim zajednicama,ostavljena je na ledini Pravoslavna crkva. Predsednik države najavio da će da pravi crkvu! Da bi zamazao oči nama i međunarodnojjavnosti da će da suspenduje zakon. Ali zakon jednom izglasan ne može se suspendovani, kazao je rektor Cetinjske bogoslovije Perović.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIJE PORUČIO U NIKŠIĆU: SPC je jedina kanonska crkva svih pravoslavaca u Crnoj Gori (VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Jun.2020, 08:27

"Nikad se neću naučiti kako da govorim u prisustvu novinara. Ovo ne kažem zato što mislim da je neko krivotvorio moje riječi ili da je neki novinar nešto slagao, ali selekcija tema, odabir naslova spadaju u domen dezinformacije. Istakle su se neke marginalne teme kao glavne. A nešto što se usput...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.