Godinu i po dana od hapšenja Sud još ispituje optužnicu protiv bivšeg direktora niškog Gerontološkog

Izvor: JužneVesti.com, 25.Nov.2021, 14:02

Godinu i po dana od hapšenja Sud još ispituje optužnicu protiv bivšeg direktora niškog Gerontološkog

Viši sud u Nišu i dalje ispituje optužnicu protiv bivšeg direktora Gerontološkog centra Milana Stevanovića, osumnjičenog da je odgovoran što je prošle godine virus korona ušao u tu ustanovu u kojoj je više od 50 korisnika preminulo.

Stevanović je uhapšen u aprilu, kada je korona ušla u taj Dom, a više od jedne godine je prošlo otkako je podignuta optužnica protiv njega zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Optužnicu koju je podiglo Više tužilaštvo, Viši Sud je vratio na dopunu, ali slučaj i dalje nije dobio epilog.

Iz Tužilaštva navode da su u roku predali dopunjenu istragu protiv Stevanovića, ali da je ona još na razmatranju. Stevanović optužen da je odgovoran što je virus ušao u ustanovu; foto: J. Ć.

Na preispitivanju je optužnica, još formalno nije ispitana, pošto je optužnica bila vraćena da se isprave nedostaci - potvrđuju iz Višeg suda.

Kažu da još nije poznato kada će ona biti potvrđena ili odbijena.

Podsetimo, Stevanović je upravljao Gerontološkim centrom u aprilu, kada je pandemija virusa korona bila u punom jeku. Uhapšen je nakon što je otkriven veliki broj neprijavljenih zaraženih korisnika Centra, a jedan već preminuo.

Protiv njega traje istraga, a Stevanović je negirao krivicu na saslušanju. Nakon skoro 9 meseci provedenih u pritvoru pušten je da se brani sa slobode.

Tačan broj preminulih iz Gerontološkog centra nikada nije saopšten. Poslednji podatak objavljen od članova Kriznog štaba jeste da je od virusa preminulo više od 50 ljudi koji su bili štićenici tog centra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.