GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ O NOVIM MERAMA VLADE: Moraćemo naučiti kako da živimo sa virusom

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 09:21

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ O NOVIM MERAMA VLADE: Moraćemo naučiti kako da živimo sa virusom

Radojičić je govorio o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da se sve mere koje se primenjuju u borbi protiv korona virusa svode na dve – da nosimo masku i imamo distancu.

I ovaj put, kroz ove nove mere u stvari redefinišemo kako da te dve najvažnije stvari sprovedemo u delo, navodi gradonačelnik.

- Akcenat je ponovo na nošenju maski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na zatvorenom prostoru, ali i otvorenom, pogotovu tamo gde ne možemo da obezbedimo sigurnu distancu od jedan i po metar. Suština je nošenje maski i distanca - rekao je Radojičić.

On je govorio i o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo.

- Definitivno nije samo nepoštovanje mera dovelo do ove situacije, ali će sasvim sigurno njihovo poštovanje pomoći da se ova situacija reši - rekao je gradonačelnik Beograda.

Objasnio je da u ovakvim situacijama parametar uspeha i neuspeha u borbi postaju "surove kategorije" poput onih koliko ljudi leži u bolnici ili koliko je pacijenata na respiratoru.

Istakao je da ćemo morati da naučimo da živimo sa virusom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Radojičić: Sve mere u proteklih pet meseci svode se na nošenje maski i držanje distance

Izvor: Danas, 17.Jul.2020

Sve naše mere u proteklih pet meseci svode se na dve osnovne - da nosimo masku i da imamo distancu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji kao dečiji lekar navodi da bi i deci trebalo prekriti usta i nos radi zaštite.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.