GLAD KUCA NA VRATA! Mislite da je ova godina bila loša? 2021. godine nas čeka NAJTEŽA HUMANITARNA KRIZA

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2020, 11:22

GLAD "KUCA NA VRATA"! Mislite da je ova godina bila loša? 2021. godine nas čeka "NAJTEŽA HUMANITARNA KRIZA"

Mere za borbu protiv pandemije korona virusa i ograničenja širom sveta povećali su za 40 odsto

Sledeće godine svet će se suočiti sa najgorom humanitarnom krizom od osnivanja Ujedinjenin nacija, upozorili su visoki zvaničnici te organizacije.

Dejvi Bisli, šef Svetskog programa za hranu, izjavio je da glad "kuca na vrata" više od deset država i da će naredna godina biti "katastrofalna" zbog posledica pandemije po zemlje u razvoju.

- Nećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti u mogućnosti da finansiramo sve... Zato ćemo morati da damo prednost, rekao bih, ledenim bregovima ispred Titanika - rekao je Bisli u petak pred 193 člana Generalne skupštine UN.

broj ljudi kojima je potrebna humanitarna pomoć, saopštile su Ujedinjene nacije ranije ove nedelje i zatražile finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 35 milijardi dolara.

Istovremeno, direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus zatražio je da se u program za raspodelu vakcina ubrizga 4,3 milijarde dolara.

- Ne možemo da prihvatimo svet u kome bogati i moćni u stampedu za vakcine gaze siromašne i ljude na marginama društva. Globalna kriza i njena rešenja moraju da se dele ravnopravno kao globalna javna dobra - rekao je on.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.