GEJTS POTPISAO SPORAZUM SA 16 FARMACEUTSKIH KOMPANIJA: Povećaćemo proizvodnju vakcine neviđenom brzinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:05

GEJTS POTPISAO SPORAZUM SA 16 FARMACEUTSKIH KOMPANIJA: "Povećaćemo proizvodnju vakcine neviđenom brzinom"

Fondacija Bila i Melinde Gejts potpisala je sporazum sa 16 farmaceutskih kompanija kako bi sarađivali na proizvodnji vakcine protiv korona virusa, ubrzali je i obezbedili da se što pre krene sa distribucijom.

- Farmaceutske kompanije složile su se da prošire kapacitete za proizvodnju lekova. Na primer, lek "remdesivir" je napravila kompanija Gilead, ali će se dodatne količine sada proizvoditi u fabrikama kompanije Fajzer. Nijedna kompanija nikada nije dozvolila da svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fabrike konkurent koristi na ovaj način, a sada vidimo sličnu saradnju i kada je reč o vakcinama - rekao je Bil Gejts.

- Između ostalog, kompanije su se složile da sarađuju na proizvodnji vakcina i da povećaju proizvodnju neviđenom brzinom, osiguravajući da se odobrene vakcine distribuišu što je ranije moguće - rekao je on.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.