Funkcionerima zbog pandemije zacementiran v.d. status

Izvor: Capital.ba, 31.Mar.2020, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcionerima zbog pandemije zacementiran v.d. status

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije odlučio je da mandat licima koje je Vlada Republike Srpske postavila za vršioce dužnosti (v.d.) traje do okončanja vanredne situacije proglašene zbog virusa korona. Republički štab je ovaj zaključak donio na prijedlog Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, a pozivajući se na Zakon o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama i Zakon o zaštiti stanovništva od >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << zaraznih bolesti. Zaključak o trajanju mandata vršioca dužnosti stupio je na snagu krajem prošle sedmice. Mnogobrojni funkcioneri u institucijama, ustanovama i javnim preduzećima su u statusu v.d. Ovim zaključkom zaustavljeno je imenovanje lica i raspodjela funkcija dogovorena u vladajućoj koaliciji SNSD-SP-DNS, a koaliciji su pristupili i DEMOS, Ujedinjena Srpska i druge partije i grupe poslanika nastale izdvajanjem iz opozicionih ili iz partija koje su u vlasti. Među najpoznatijim v.d. funkcionerima je i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić, direktor „Elektrokrajine“ Dragan Čavić, direktor IRB-a Dražen Vrhovac, direktor Inspektorata RS Dragutin Škrebić, direktor “Elektroprivrede RS” Luka Petrović, direktor “Željeznica RS” Slavko Gligorić… CAPITAL: S. Šurlan Чланак Funkcionerima zbog pandemije zacementiran v.d. status се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kontrola lokalnih karantina, podaci do sutra u resornom ministarstvu

Izvor: Blic, 31.Mar.2020

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da je Republički štab za vanredne situacije doneo zaključak kojim se daje nalog svim lokalnim zajednicama da putem svojih inspektora izvrše kontrolu lokalnih karantina na osnovu ček-liste koja im je danas poslata, a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.