Francuski proizvodđač se povlači iz pregovora sa Evropskom komisijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 12:31

Francuski proizvodđač se povlači iz pregovora sa Evropskom komisijom

Francuski proizvođač vakcina protiv korona virusa Valneva napustio je pregovore sa Evropskom komisijom nakon šest meseci, jer u njima, kako je navedeno, nije postignut značajan napredak.

"Posvetili smo značajno vreme i napore kako bismo pokušali da ispunimo potrebe centralnog procesa nabavki EK. Nismo napravili značajniji napredak i nismo postigli sporazum o snabdevanju", izjavio je izvršni direktor Valneve, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tomas Lingelbah, piše briselski Politiko.

Kompnija je saopštila da će ubuduće nastaviti pregovore sa pojedinačnim zemljama EU i zainteresovanim zemljama van EU.

Valneva i EK započeli su pregovore u trećoj četvrtini 2020. godine za koje su objavili da će rezultirati nabavkom do 60 miliona doza vakcina do januara 2021. godine.

Proizvođač vakcine potpisao je ugovor sa britanskom vladom u leto 2020. godine i naknadno ga proširio kako bi obezbedio 190 miliona doza do 2025. godine.

Vakcina kompanije Valneva napravljena je od neaktiviranog celog virusa, slično vakcinama kineskih proizvođača.

Nakon izveštaja sa početka meseca da se pokazalo da vakcina daje imuni odgovor na virus, prešlo se na fazu tri kliničkih ispitivanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.