Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 23:37

Francuska prešla prag od 50.000 mrtvih od virusa korona

Francuska je danas prešla prag od 50.000 umrlih od virusa korona sa ukupno 50.237 smrtnih slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje.

U poslednja 24 sata umrlo je 458 ljudi, dok je zaraženo više od 9.000 osoba.

Pritisak u bolnicama počinje da se ublažava sa 4.427 hospitalizovanih, dok ih je ponedeljak bilo 4.438. Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je večeras da vlada planira ublažavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << karantina od 15. decembra, nekoliko dana pred praznike.

Prvo ublažavanje će biti već u subotu kada će biti dozvoljeno ponovo otvaranje knjižara i cvećara, ali će morati da budu zatvorene u 21.00.

Barovi, restorani, diskoteke i sportske hale i dalje će biti zatvorene.

Makron je u televizijskom obraćanju dodao da bi vakcina protiv korona virusa trebalo prvo da bude predložena "najosetljivijim" osoba, ali neće biti obavezna. Ta vakcinacija se očekuje krajem decembra i početkom januara.

U Francuskoj je 30. oktobra uveden drugi karantin stanovništva. Prvi karantin u Francuskoj sa 67 miliona stanovnika uveden je 17. marta u jeku prvog talasa epidemije, a postepeno ublažavanje je počelo u prvoj polovini maja.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.