FRANCUSKA U BLOKADI! Katastrofalna situacija sa epidemijom, Makron izneo crne prognoze

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 21:53

FRANCUSKA U BLOKADI! Katastrofalna situacija sa epidemijom, Makron izneo crne prognoze

Makron se večeras obratio naciji zbog porasta broja slučajeva korona virusa

Francuski predsednik Emanuel Makron proglasio je nacionalnu blokadu zbog širenja korona virusa. Mere stupaju na snagu u petak.

, a lider je naveo da će drugi talas epidemije verovatno da bude gori od prvog.

On je rekao da se predviđa da će do sredine novembra svi kreveti na intenzivnoj nezi biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << popunjeni.

Nove mere blokade u Francuskoj biće na snazi do 1. decembra. Za 15 dana će se zvaničnici ponovo sastati kako bi razgovarali o daljim merama, a mere će biti olakšane u trenutku kada dnevni broj novih infekcija ne bude prelazio 5.000.

Tolerancije će, kako je rekao, biti tokom vikenda, kako bi se dopustio povratak ljudi s odmora, ali će biti zabrane okupljanja, a samo neka putovanja će biti dozvoljena.

Škole i vrtići će biti otvoreni.

- Virus zahvata sve generacije u svojim teškim oblicima. Moramo da zaštitimo ekonomiju, a za nas, ništa nije važnije od ljudskih života - rekao je Makron.

Da podsetimo, i Nemačka je danas objavila da će od 2. novembra stupiti u delimičnu blokadu. Kancelarka Angela Merkel objavila je da će kafići i restorani da budu zatvoreni, da je spreman paket pomoći za preduzeća, a da će vrtići i škole nastaviti da rade

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Evropa u blokadi: Francuzi i Nemci će novembar provesti kod kuće

Izvor: Luftika.rs, 29.Okt.2020, 11:13

Evropa je zarobljena koronavirusom, a očekuje se da će novi talas virusa biti teži od prolećnog.. Francuska od petka 30. oktobra ulazi u nacionalnu blokadu, a u Nemačkoj će mere delimične blokade stupiti 2. novembra.. Francuski predsednik Emanuel Makron proglasio je nacionalnu blokadu zbog širenja korona...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.