Izvor: Radio 021, 02.Okt.2020, 15:39

FOTO: Novosadski odbornici sve "opušteniji" po pitanju pridržavanja epidemioloških mera

Od izbijanja epidemije korona virusa novosadska skupština sednice drži uz pridržavanje epidemioloških mera. Međutim, sve više odbornika ne poštuje preporuke za smanjenje širenje virusa.

Novi korona virus koji mesecima hara planetom izazvao je mnoge promene u ponašanju. "Nova normalnost" danas podrazumeva držanje distance, pranje ruku i nošenje maske.

Ovo je imalo uticaja i na rad Skupštine Grada Novog Sada, koja je morala da se izmesti iz svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sale u salu Skupštine Vojvodine, jer je tu lakše da se postigne razmak između 78 odbornika i 12 članova Gradskog veća. Na to treba dodati i dvadesetak, a neretko i više, službenika i predstavnika medija.

Osnovna pravila na zasedanju su da se prilikom ulaska meri temperatura, dezinfikuju ruke i da se nosi maska u sali, a to pravilo treba da se poštuje i u hodnicima, te u drugim prostorijama. Međutim, reporteri 021.rs uverili su se nakon nekoliko zasedanja da, kako vreme prolazi, odbornici postaju sve "opušteniji".

Na poslednjem zasedanju, reporter 021.rs je primetio da, dok skupštinsko osoblje i predstavnici medija uglavnom i dalje nose maske, odbornici sve češće ne poštuju određene epidemiološke mere. Tako se primetilo da stoje u grupama bez razmaka, rukuju se, a ponekad i grle prilikom pozdravljanja i uglavnom ne nose maske. Maske nose jedino dok su u skupštinskoj sali, ali ne svi.

U samoj sali, mnogi nose maske, ali nemali broj ne samo da maske drži ispod brade ili samo pokriva usta, a ne i nos, nego je bez maski na licu. Ovo naravno otvara pitanje zašto ovi odbornici smatraju da im je dozvoljeno da ne poštuju epidemiološke mere i kakav primer daju građanima koje predstavljaju u lokalnom parlamentu. Više pogledajte u foto-galeriji.

O tome šta se raspravljalo na današnjoj sednici možete pročitati OVDE.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.