Evropski parlament vanredno usvaja mere protiv COVID19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski parlament vanredno usvaja mere protiv COVID19

Evropski parlament na vanrednom plenarnom zasedanju u Briselu glasa o usvajanju hitnih procedura koje je predložila Evropska komisija u cilju borbe protiv korona virusa i ublažavanju društevno ekonomskih posledica pandemije.

Parlament bi do podneva trebalo da izglasa i odluku o finasijskoj pomoći zemljama u procesu pristupnja EU koje su pogođene zarazom COVID19.

Vanredno se glasa o tri predložene mere. Prva se odnosi na pomoć aviokompanijama pogođenim krizom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona virusa.

Glasa se i o tzv. COVID19 investicionoj inicijativi koja predviđa mere za mobilizaciju stredstava neophodnih zdravstvenim sistemima zemlja članica i drugim sektorima njihovih ekonomija u odgovoru na COVID19 pandemiju.

Evroparlamentraci bi trebalo da potvrde i odluku o finansijskoj pomoći zemjama članicama i zemljma koje su u procesu pregovora o ulasku u EU, a koje su ozbiljno pogođene vanrednim stanjem u obalasti javnog zdravlja.

Predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli, nakon dve nedelje samoizolacije zbog korona virusa, prdsedava zasedanjem u Briselu.

Ipak većina evropskih parlamentarca glasaće od kuće putem interneta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropski parlament vanredno usvaja mere protiv korona virusa

Izvor: Blic, 26.Mar.2020

Evropski parlament na vanrednom plenarnom zasedanju u Briselu glasa o usvajanju hitnih procedura koje je predložžila Evropska komisija u cilju borbe protiv korona virusa i ublažavanju društevno ekonomskih posledica pandemije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.