Evropa: U Nemačkoj zaraženo još 1.278 ljudi, u Ukrajini 1.648 novih slučajeva, u Rusiji 4.696 novoobolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2020, 07:41

Evropa: U Nemačkoj zaraženo još 1.278 ljudi, u Ukrajini 1.648 novih slučajeva, u Rusiji 4.696 novoobolelih

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 1.278 - na 234.853, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Od korona virusa umrlo je još pet ljudi.

Od početka pandemije preminulo je 9.277 osoba, prenosi Rojters.

U Ukrajini više od 108.000 zaraženih korona virusom

U Ukrajini je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.648 novih slučajeva korona virusa, a ukupan broj inficiranih dostigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 108.415, saopšteno je danas u Kijevu.

Od početka pandemije od korona virusa umrlo je 2.318 ljudi, a trenutno je aktivno 53.227 slučajeva infekcije, prenosi agencija TAS S.

Ukrajina je od 1. avgusta, kada je reč o epidemiji korona virusa, podeljena u četiri zone, u kojima na snazi različita ograničenja jer epidemiološka situacija nije ista u celoj zemlji.

Dva pacijenta u Holandiji i Belgiji ponovo imaju COVID -19

Jedan pacijent u Holandiji i još jedan u Belgiji potvrđeni su kao slučajevi ponovne infekcije korona virusom, javio je danas holandski javni radiodifuzni servis NOS.

Ove sedmice se već pojavila informacija o tome da je jedan muškarac u Hongkongu ponovo zaražen korona virusom četiri i po meseca pošto se oporavio od infekcije.

U izjavi za holandski javni servis, virusolog Marion Kopmans rekla je da je ponovo zaraženi pacijent iz Holandije stariji čovek sa oslabljenim imunim sistemom.

Kako navodi Rojters, potrebna su genetička ispitivanja da bi se utvrdilo da li između slučajeva ponovne zaraze postoji razlika u soju virusa.

Kopmansova, koja je stručna savetnica holandske vlade, dodala je da slučajevi reinfekcije ne predstavljaju iznenađenje, ali da treba ustanoviti da li je ta pojava učestala.

Po rečima virusologa Marka van Ransta, pacijent iz Belgije ima blage simptome COVID -19, a njegov slučaj pokazuje da antitela razvijena u organizmu prilikom prve infekcije nisu bila dovoljna da spreče ponovnu zarazu nešto drugačijom varijantom istog virusa.

U Rusiji još 4.696 ljudi zaraženo korona virusom

U Rusiji je potvrđeno još 4.696 slučajeva COVID -19, a ukupan broj inficiranih dostigao je 966.189, saopšteno je danas u Moskvi.

Od COVID -19 umrlo je još 120 ljudi, a ukupan broj preminulih od početka pandemije je 16.568, prenosi agencija TAS S.

Od korona virusa oporavila su se još 6.652 pacijenta, a ukupan broj onih koji su pobedili tu infekciju je 779.747.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Njemačkoj novih 1.278 slučajeva zaraze

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2020

BERLIN - Broj potvrđenih slučajeva virusa korona u Njemačkoj povećan je za 1.278 tokom prethodnog dana, navodi se u podacima Instituta "Robert Koh".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.