Evropa: U Nemačkoj 6.114 novozaraženih, umrlo još 218 ljudi, u Italiji zaraza stagnira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2021, 10:05

Evropa: U Nemačkoj 6.114 novozaraženih, umrlo još 218 ljudi, u Italiji zaraza stagnira

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 6.114 - na 2.334.561, pokazuju današnji podaci Instituta Robert Koh.

Od KOVID-19 umrlo je još 218 ljudi, a od početka pandemije ukupan broj preminulih je 64.960, prenosi Rojters.

Italija: Zaraza stagnira, nastavlja se vakcinacija

U Italiji epidemiološka situacija je stabilna i broj novozaraženih i preminulih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kovida19 je bez većih promena iz dana u dan, piše agencija Agi.

U poslednja 24 sata preminulo je 311 osoba od zaraze korona virusom, a među skoro 300.000 testiranih, pet odsto je zaraženo, ukupno u jednom danu 13.532.

Po pravilu prema kojem svakih 15 dana se ocenjuje epidemiološko stanje u regijama i na osnovu analize dvosedmičnih podataka menjaju se anti-kovid mere, od danas regija Sicilija koja je bila u takozvanoj "crvenoj zoni", visokog rizika i strogih mera, prelazi u "žutu grupu", to jest područja sa blažim ograničenjima.

U grupi "narandžastih" sa srednje teško epidemiološkom situacijom je pet od 20 italijanskih regija i jedna autonomna pokrajina.

Vladin naučno-tehnički komitet, koji prati i analizira epidemiološku situaciju, preporučio je da se u oblastima gde se širi novi soj korona virusa, engleski, brazilski i južno-afrički, škole preventivno zatvore.

Na celoj nacionalnoj teritoriji nastavlja se vakcinacija stanovništva protiv zaraze.

Do sada je vakcinisano 2,9 miliona osoba, revakcinisano je milion i 279.000.

Na Siciliji, gde je utvrđeno da su u grupi osoba koje imaju prioritet za vakcinaciju, lek primili i oni koji na to još nisu imali pravo, zahvaljujući vezama, poznanstvima i mitu, regionalna zdravstvena ustanova je naredila da takve osobe ne dobiju drugu dozu leka, a njihov identitet je utvrđen na osnovu spiska osoba koje trebaju da se revakcinišu i koje je zaplenila policija.

U Austriji 1.184 novozaraženih i 16 umrlih

U Austriji je u poslednja 24 sata registrovano 1.184 nova slučaja zaraze korona virusom.

Istovremeno je preminulo 16 lica tako da je ukupan broj umrlih zaraženih korona virusom dostigao 8.211.

Trenutno u Austriji ima 14.077 aktivno obolelih, od kojih je 1.311 hospitalizovano, a 258 se nalazi na intenzivnoj nezi.

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata se u proteklih sedam dana smanjio za 16 odsto.

Od početka pandemije, u Austriji je pozitivno na korona virus testirano 433.487 osoba, a izlečeno 411.199.

Broj vakcinisanih u Austriji dostigao je 413.235.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.