Erdogan: Veliki korak u razvoju vakcine protiv korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2020, 11:32

Erdogan: Veliki korak u razvoju vakcine protiv korona virusa

Turska je napravila veliki napredak u razvoju vakcine protiv korona virusa i lekova za taj virus, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Na svečanosti Naučnog i tehnološkog veća Turske, Erdogan je rekao da se u tome uspelo saradnjom države s privatnim sektorom i univerzitetima.

"Turska je postala treća zemlja u svetu, posle SAD i Kine, koja je počela razvoj vakcine. To su podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Svetske zdravstvene organizacije", rekao je Erdogan, a prenosi dnevni list Dejli sabah (Daily Sabah).

Erdogan kaže da se trenutno radi na razvoju osam različitih vrsta vakcina i deset medicinskih projekata, da je testiranje dve vrste vakcina na životinjama završeno, a da je za jednu od njih odobreno testiranje na ljudima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Veliki korak u razvoju vakcine"

Izvor: B92, 10.Avg.2020

Turska je napravila veliki napredak u razvoju vakcine protiv koronavirusa i lekova za taj virus, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan...Na svečanosti Naučnog i tehnološkog veća Turske, Erdogan je rekao da se u tome uspelo saradnjom države s privatnim sektorom i univerzitetima...“Turska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.