Izvor: Radio 021, 05.Apr.2020, 22:44

Epidemiolog u Sarajevu preminuo od virusa korona

Ugledni doktor epidemiologije i član Svetske zdravstvene organizacije za Jugoistočnu Evropu Šefik Pašagić preminuo je od posledica virusa korona, objavio je portal Radiosarajevo.ba.

Ranije danas objavljeno je da je u Sarajevu zabeležena nova žrtva virusa korona, a potvrđeno je da je reč o lekaru.

Pašagić je imao 61 godinu, a preminuo je u karantinu u Podhrastovima. Isti portal naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je Pašagić jutros bio priključen na respirator, a da je 15 dana imao tešku kliničku sliku.

Od izbijanja pandemije Covid-19 snažno se angažovao da bi upozorio domaću i regionalnu javnost na opasnosti od ovog virusa.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kolege se oprostile od ljekara koji je preminuo u Sarajevu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2020, 14:23

Ljekarska komora se oprostila od epidemiologa doktora Šefika Pašagića koji je u nedjelju preminuo u Sarajevu. U porastu broj medicinara inficiranih korona virusom Iz Ljekarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, izrazili su žaljenje zbog smrti uglednog epidemiologa i direktora firme Sanitacija,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.