Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 13:35

Empoli krči put ka Seriji A

Azuri u seriji od 25 mečeva bez poraza u prvenstvu, ali ih u zaostaloj utakmici 31. runde Serije B čeka preporođeni Kremoneze

Meč 31. kola Serije B između Kremonezea i Empolija, odložen zbog novih slučajeva korona virusa u redovima Azura, odigraće se danas (16.00), desetak dana pošto je prvobitno planiran.

I jedni i drugi u duel ulaze u dobrom raspoloženju. Otkako je Fabio Pekija preuzeo kormilo Kremonezea, sivo-crveni su se udaljili od opasne zone i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uplovili u mirnije vode. Na 15 utakmica pod palicom nekadašnjeg pomoćnika Rafe Beniteza, tim iz Lombardije je poražen svega četiri puta. Na prethodnih pet utakmica nijednom, uz skor od četiri pobede, jednog remija, te je trenutno na pet bodova daleko od mesta u plej-ofu, uz utakmicu manje od osmoplasirane Čitadele.

16.00: (3,05) Kremoneze (3,25) Empoli (2,40)

Pride, mreža mladog reprezentativca Italije Marka Karnezekija mirovala je skoro 400 minuta, pre nego što je u prethodnom kolu zatresao Pordenone.

Empolijeva mreža pak i dalje miruje. Isto onoliko koliko je i Kremonezeova do prethodne runde. Otkako je u 63. minutu meča sa Čitadelom primio kol, na naredne četiri utakmice ekipa Alesija Dionisija vezala je slavila, a čuvar mreže Alberto Brinjoli na svakoj je sačuvao mrežu.

I dok serija Kremonezea bez poraza traje na prethodnih pet prvenstvenih utakmica, Empolijeva je pet puta duža! Azuri su poslednji, ujedno i jedini put u Seriji B ove sezone poraženi prvog novembra od Venecije. Povratak u elitu je blizu i Empoli bi kao lider, sa dve taukmice manje od najbližih pratilaca i pet bodova više mogao uskoro da ga obezbedi.

Što se međusobnih duela tiče, Kremoneze nije slavio ni na jednom od sedam prvenstvenih okršaja sa Empolijem. Jedinu pobedu odneo je pre dve godine u Kupu Italije.

SERIJA B - 31. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Utorak

16.00: (3,05) Kremoneze (3,25) Empoli (2,40)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.