Izvor: Blic, 07.Avg.2020, 10:04

Ekonomske mere u Srbiji - SNAJPER ILI ĆORAK? Korona bi posle svih intervencija vlasti ipak mogla da dovede do MASOVNOG OTPUŠTANJA RADNIKA

Ima li tog državnog novca kojim se mogu nadoknaditi gubici u privredi ukoliko pandemija postane nova realnost, pogotovo ako se pomaže i onima koji bez podrške neće da prežive, ali i onima kojima pomoć baš i nije neophodna? Da li bi se, koristeći militantni rečnik, kako je to nedavno učinio saradnik ministra finansija Siniše Malog, nove mere države za pomoć privredi, umesto bazuke ili snajpera, mogle nazvati ćorkom? U kakvom stanju ih srpska privreda dočekuje i šta za njih kaže? Može li dvomesečna uplata 60 odsto od minimalne zarade za sve zaposlene u mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i prolongiranje poreza i kredita, učiniti da se od kasne jeseni spreči veće otpuštanje radnika?
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.