EPIDEMIJA JE DELO ĐAVOLA! Koronavirus u Južnoj Koreji krenuo iz sekte, oglasio se i predsednik!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2020, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EPIDEMIJA JE DELO ĐAVOLA!" Koronavirus u Južnoj Koreji krenuo iz sekte, oglasio se i predsednik!

Više od polovine slučajeva korona virusa u Južnoj Koreji dovodi se u vezu s misterioznom sektom čiji vođa veruje da je besmrtna reinkarnacija Isusa Hrista.

Zbog toga su južnokorejske vlasti rešile da prekontrolišu tu sektu i da testiraju čak 200.000 njenih pripadnika.

Vlasti te zemlje su potvrdile da oko šeszdeset odsto slučajeva korona virusa u toj zemlji povezano sa epidemijom koja je izbila u ogranku Isusove crkve Šinčeonđi u Teguu.

Sada u Južnoj Koreji ima više od 977 slučajeva, što je najveći broj van Kine. Tamo je umrlo deset ljudi.

Korejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC) saopštio je da su dobili spisak ljudi koji su prisustvovali verskim službama u toj crkvi, od kojih se oko 1.200 žalilo na simptome slične gripu, prenosi “Dejli mejl”.

Centar je označio Tegu (2,5 miliona stanovnika) i okrug Čengdo (oko 42.000) kao “zone u vanrednoj situaciji”, pa su vlasti tamo uputile vojno medicinsko osoblje i druge zdravstvene radnike i opremu, uključujući i bolničke krevete. Dve osobe su već umrle u epidemiji, koju vlasti opisuju kao “ozbiljnu” i “nezapamćenu”, prenosi Dejli star.

Vlada planira da obavi testove na svim članovima "što je pre moguće" navodi se u saopštenju kabineta premijera.

South Korea’s fourth largest city, #Daegu (pop. 2.5M) is on lockdown! +229 new #COVID19 cases, total infected up to 433

Cult #Shincheonji Church is suspected #Outbreak source of #COVID19Korea suspected. #Pandemic Read More: https://t.co/R3U2BRW2nc

Coronavirus Analyst - COVID19 News & Analysis (@hotnickels) February 22, 2020

Procenjuje se da ima oko 215.000 pripadnika ove sekte.

Preko 60 odsto slučajeva obolelih u zemlji dovodi se u vezu sa 61-godišnjom ženom, poznatom kao “pacijent 31”, koja je prisustvovala verskim službama u ogranku Isusove crkve Šinčeonđi u Teguu. Nije poznato kako se ona zarazila, ali se zna da nikada nije bila u Vuhanu.

U međuvremenu, broj slučajeva u bolnici u Čengdou tokom noći je narastao za skoro sto, pri čemu su svi slučajevi nove infekcije, izuzev dva, na psihijatrijskom odeljenju bolnice.

Južnokorejski zvaničnici spekulišu da su epidemije u bolnici i crkvi međusobno povezane, jer je više članova ultrareligiozne sekte prisustvovalo sahrani brata osnivača crkve u krugu bolnice ovog meseca.

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in pozvao je zvaničnike da istraže moguće veze.

Vođa “kulta” u centru krize u Južnoj Koreji okarakterisao je smrtonosnu epidemiju kao “delo đavola”.

Li Manhi proglasio je virus “proverom vere” nakon što su verske službe u crkvi optužene za širenje virusa.

Vođa pokreta i samoproglašeni mesija Li Manhi uputio je svojim sledbenicima poruku na internoj aplikaciji.

- Ova zaraza je delo đavola, koji želi da zaustavio rapidno širenje Šinčeonđija - napisao je u poruci, a prenosi nvoinska agencija Jonhap.

Sinčeonđi, kult koji u Južnoj Koreji ima više od 200.000 sledbenika, poručio je članovima da gledaju službe na Jutjubu.

Pokret, koji u prevodu znači “novi raj i nova zemlja” osnovan je 1984. i označava osnivača Lija kao “obećanog sveštenika”. Druge hrišćanske grupe ga, međutim, opisuju kao lažnog proroka i vođu sekte.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.