EKONOMIJA NE SME DA TRPI ZBOG KORONE! U jeku epidemije otvoren novi berlinski aerodrom Vili Brant

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 15:05

EKONOMIJA NE SME DA TRPI ZBOG KORONE! U jeku epidemije otvoren novi berlinski aerodrom "Vili Brant"

Nakon devet godina zakašnjenja danas je, nakon male prigodne ceremonije i s tek nekoliko putnika, u jeku epidemije korona virusa, u Berlinu konačno otvoren novi aerodrom "Vili Brant".

Izgradnja novog aerodroma u Berlinu započeta je 2006. godine i inicijalno je planirano da radovi budu okončani 2011. godine, ali otada je šest puta odlagano otvaranje, podseća AP.

Izgradnja nove berlinske vazdušne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << luke je koštala šest milijardi evra, što je oko tri puta više nego što je prvobitno planirano, a radovi su konačno završeni u sred pandemije korona virusa i ogrančenja na okupljanje i kretanje stanovništva.

Prosečan promet avio-putnika kroz Berlin u prošloj godini bio je oko 35,6 milona putnika, najviše u Nemačkoj posle Frankfurta i Minhena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.