Dva slučaja korone pred trku u Mađarskoj, F1 odmah reagovala

Izvor: Sportske.net, 18.Jul.2020, 00:22

Dva slučaja korone pred trku u Mađarskoj, F1 odmah reagovala

Loše vesti pred sutrašnje kvalifikacije.

Takodje, otkriveni su i njihovi kontakti, koji su takodje u izolaciji, navodi se na sajtu Formule 1.

Takmičenje u Formuli 1 počelo je 5. jula u Austriji uz stroge mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa, uključujući nošenje maski, održavanje distance i mali broj ljudi u ekipama. Trke se voze bez publike.

Svi koji prisustvuju trkama se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << testiraju pre putovanja i moraju da imaju negativan test pre nego što uđu na stazu. Oni se zatim testiraju na pet dana, a tokom trka to rade privatne medicinske ekipe.

Otkako je počela sezona obavljeno je gotovo 15.000 testova.

"FIA i Formula 1 potvrdjuju da je izmedju 10. i 16. jula obavljeno 4.997 testova na vozačima, ekipama i zaposlenima. Od njih, dve osobe su negativne. Te osobe nisu bile u Austriji, udaljene su sa posla i izolovane. Pronađeni su njihovi kontakti, koji su takodje izolovani", navodi se u saopštenju.

"Ove informacije dajemo u svrhu integriteta i transparentnosti takmičenja. Nećemo pružati posebne detalje o ekipama i pojedincima, a rezultati će biti objavljivani jednom nedeljno", dodaje se.

Veruje se da zaraženi ne rade ni za jednu ekipu i da nisu glavni u organizaciji trke, pa njihovi pozitivni rezultati neće uticati na takmičenje.

Sportski direktor Formule 1 Ros Bron nedavno je rekao da se moraju očekivati pozitivni rezultati i da je ključno da se na pravi način reaguje kako bi se smanjio uticaj virusa na takmičenje.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.