Dr Stevanović izneo najnovije podatke o epidemiji u Srbiji: Korona NIJE PROŠLA, JUN je veoma opasan

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 10:15

Dr Stevanović izneo najnovije podatke o epidemiji u Srbiji: Korona NIJE PROŠLA, JUN je veoma opasan

Novoobolelih od korone će biti u junu, a možda i kasnije, najavio je doktor Stevanović

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da se epidemija korona virusa u Srbiji ne gasi, već smiruje i da će novoobolelih biti i tokom juna, a možda i kasnije.

- Priča se neće završiti u maju. Imaćemo novoobolele i tokom juna, možda i iza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toga - rekao je Stevanović.

On je naveo da je u ustanovi kojom rukovodi popunjenost kapaciteta oko 75 odsto, da se na respiratoru nalazi samo jedna osoba, dok je devet pacijenata na intenzivnoj nezi.

Ipak, Stevanović je upozorio na ponovne oscilacije u broju pregleda za noć što, kaže, govori u prilog tome da se epidemija ne gasi, već samo smiruje.

- Krajem prošle nedelje je bilo do 50-ak pregleda za noć, noćas je pregledan 81 pacijent. Epidemija se ne gasi, ona se polako smiruje, ali to smirivanje može da potraje - naveo je Stevanović.

On je kazao da se definitivno "ušlo u početak kraja", te da je najbitnije kako će popuštanje mera, ali i ponašanje i kretanje ljudi da se odrazi na ukupan broj obolelih, što će se, navodi, videti u narednih pet do sedam dana.

Kako je kazao, brine pojava novih žarišta kao što je Leskovac.

Na današnjem sastanku sa predstavnicima sindikata, Kovid bolnica i ministrom zdravlja, kaže da će izneti stav da se ne smeju značajno smanjivati kapaciteti za prihvat obolelih jer iako su nam cifre dobre, ne smemo da se opuštamo.

- Moramo biti spremni da primimo sve one koji zatraže pomoć. Priča se neće završiti u maju. Imaćemo novoobolele i tokom juna, možda i iza toga - zaključio je Stevanović.

Spremite telo za BORBU PROTIV KORONA VIRUSA: Ovo su najefikasniji načini za podizanje imuniteta i jačanje organizma (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dr Stevanović izneo najnovije podatke o epidemiji u Srbiji: Korona NIJE PROŠLA, JUN je veoma opasan

Izvor: Večernje novosti, 11.Maj.2020

Novoobolelih od korone će biti u junu, a možda i kasnije, najavio je doktor Stevanović Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da se epidemija korona virusa u Srbiji ne gasi, već smiruje i da će novoobolelih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.