Izvor: Radio 021, 10.Jan.2021, 18:21

Doktorke protestovale na trgu u Beogradu zbog velikog broja umrlih kolega od korone

Tri doktorke danas su protestovale na Trgu republike u Beogradu zbog smrti više od 70 kolega tokom pandemije korona virusa i istovremeno iskazale poštovanje medicinskim radnicima.

"Ne želimo popularnost, ne želimo da se promovišemo, samo hoćemo da pokažemo kako smo srcima uz sve naše kolege", rekla je Valentina Ljubić Beganović, preneo je portal nova.rs.

S njom su bile i koleginice Maja Nešović i Ljiljana Veljković. Zajedno su s Trga republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prošetale do Trga Slavija, kako bi podsetile na žrtvu i teške uslove u kojima rade njihove kolege.

"Treba ispitati zbog čega je smrtnost lekara u Srbiji veća nego bilo gde u regionu, kako se radi, koliko traju njihove smene", rekla je Valentina Ljubić Beganović.

One su navele da se osećaju nemoćno uprkos njihovoj ljubavi, stručnosti, upornosti, požrtvovanju.

Poručile su da je to njihov lični čin i da nemaju veze s bilo kakvom organizacijom, niti s političkim partijama.

Autor: nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protest tri doktorke zbog smrti kolega tokom pandemije

Izvor: Danas, 10.Jan.2021

Na Trgu republike u Beogradu danas su tri doktorke protestovale zbog smrti više od 70 kolega tokom pandemije korona virusa i istovremeno iskazale poštovanje medicinskim radnicima, preneo je portal nova.rs.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.