Djordjević zadovoljan odgovorom na korona virus u sistemu socijalne zaštite

Izvor: Beta, 21.Maj.2020, 17:14

Djordjević zadovoljan odgovorom na korona virus u sistemu socijalne zaštite

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je zadovoljan na koji način je sistem socijalne zaštite u Srbiji odgovorio na epidemiju korona virusa."Кao što smo obećali, stručna javnost uz podršku Svetske zdravstvene organizacije analiziraće odgovor na korona virus u sistemu socijalne zaštite. Osim slučajeva koji su se desili u Nišu i Negotinu koji su bili posledica ljudskog faktora, smatram da smo kao sistem socijalne zaštite odlično odgovorili", rekao je Djordjević. On je na prvom sastanku Radne grupe koja će se baviti izradom sveobuhvatne analize odgovora njegovog Ministarstva na epidemiju izazvanu bolešću kovid-19 nakon ukidanja vanrednog stanja, rekao da Svetska zdravstvena organizacija ima alate i iskustva iz nekih ranijih pandemija i da će to njihovo iskustvo sada koristiti. "Želja je da nezavisna grupa analizira sve što smo radili i da rezultati budu predstavljeni javnosti. Nemamo čega da se stidimo, naprotiv, možemo da budemo primer dobre prakse", poručio je Djordjević.Direktor Кancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša je rekao da je analiza odgovora na korona virus u sistemu socijalne zaštite od izuzetne važnosti "kako bi znali šta je dobro, a šta ne i kako bi bili spremni da odgovorimo na eventualni drugi talas kovida ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić predložio povećanje zarade negovateljicama

Izvor: Blic, 21.Maj.2020

Posle konsultacija sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je povećanje zarada u iznosu od 10 odsto za negovateljice u sistemu socijalne zaštite.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.