Đorđević sa patrijarhom: Tokom korone građani solidarni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 14:06

Đorđević sa patrijarhom: Tokom korone građani solidarni

Ministar za rad Zoran Đorđević razgovarao je danas sa patrijarhom Irinejem i zajedno su istakli da su Srbija i njeni građani pokazali solidarnost tokom epidemije virusa korona.

Patrijarh je rekao da je solidarnost i saradnja u duhu hrišćanstva i pravoslavlja.

"Dokle god je u ljudima prisutna humanost, požrtvovanost i osećaj empatije prema drugima, sigurno ćemo u svakom pogledu kao zemlja i društvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napredovati", rekao je Irinej, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Đorđević je naveo da je zadovoljan što je Vlada Srbije usvojila predlog Ministarstva za rad da se 2020. godina proglasi Godinom solidarnosti i saradnje.

"Solidarnosti i saradnja na svim nivoima u društvu od ključnog su značaja za sprečavanje posledica koje ugrožavaju život i zdravlje stanovništva, naročito osetljivih grupa. Srbija je pokazala visok stepen humanosti i ljudskosti u borbi protiv virusa COVID-19", rekao je Đorđević.

On je naglasio da su tokom velike borbe sa virusom korona Srbija i njeni građani pokazali solidarnost i požrtvovanost i da smo zajedničkim snagama uspeli da se izborimo protiv nevidljivog neprijatelja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.