Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021, 07:00

Đaci od danas ponovo u klupama

Stariji osnovci i srednjoškolci se vraćaju u školske klupe.

Od prvog do četvrtog razreda će kao i do sada ići svakodneno u školu, podeljeni u grupe. Stariji osnovci od petog do osmog nastavu će pohađati naizmenično - dan u školi, dan onlajn, a srednjoškolci jedne nedelje idu u školu, a druge nastavu prate od kuće.

Čas u školi traje 30 minuta. Nošenje zaštitnih maski i održavanje distance je obavezno.

Ministar prosvete Branko Ružić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je broj obolelih od korone pao i da misli da je vaspitnoobrazovni sistem pokazao svih ovih meseci da nije mesto transmisije virusa korona ali je dobro da je napravljena jedna pauza.

"Mogu da kažem da smo svi spremni da se u ponedeljak vratimo na režim koji je otpočeo prvog septembra", kaže Ružić.

Broj učenika koji su istovremeno u školi ne sme da pređe polovinu đačke populacije. Odeljenja su uglavnom podeljena u dve grupe. Ocene koje se upisuju u dnevnik đaci mogu dobiti na osnovu usmene ili pisane provere znanja u školi.

Autor: 021.rs, RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Vanredne okolnosti nisu zaustavile proces obrazovanja, znanje nije ugroženo

Izvor: RTS, 19.Apr.2021

Povratak đaka u školske klupe je pokazatelj da se epidemijska situacija popravlja. Važno je da nismo izgubili ni jednu školsku godinu i da imamo kontinuitet u obrazovanju, rekao je za RTS ministar prosvete Branko Ružić. . Epidemijska situacija se na sreću popravlja,...

Nastavak na RTS...

Učenici od petog do osmog razreda osnovne škole i srednjoškolci od danas u školskim klupama

Izvor: JUGpress.com, 19.Apr.2021

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ-BEOGRAD.. Učenici od petog do osmog razreda osnovne škole i srednjoškolci danas se posle pet nedelja vraćaju u školske klupe...Đaci od prvog do četvrtog razreda će kao i do sada ići svakodneno u školu, podeljeni u grupe. Stariji osnovci od petog do osmog nastavu će pohađati...

Nastavak na JUGpress.com...

Đaci ponovo u klupama, nastava od kuće teško pala učenicima stručnih škola

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2021

Stariji osnovci i srednjoškolci nakon mesec i po dana pauze od danas su ponovo u školskim klupama. Nastava od kuće naročito teško pada stručnim školama, poput niške Medicinske, čiji program podrazumeva više od 40 odsto praktične nastave, kaže direktor Miroslav Savić...Više od godinu dana...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.