Izvor: Radio 021, 11.Maj.2020, 19:03

Diznilend u Šangaju ponovo radi

Hiljade posetilaca danas je stiglo u šangajski Diznilend, prvi put tri meseca nakon što je pandemija korona virusa zaustavila Čarobno kraljevstvo, prenosi Rojters.

Dok se Miki Maus pridružio poznatim Diznijevim likovima koji su dočekali mnoštvo ljudi, iskustvo u Šangaju neće biti takvo kakvo je bilo: umesto parada i vatrometa, posetiocima i zaposlenima postaju obavezne maske, temperaturne probe i socijalna distanca.

Kineski Diznilend prvi je od šest zabavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << parkova širom sveta koji je ponovo otvorio vrata posle pandemije koja je usmrtila više od 280.000 ljudi širom sveta. Ponovno otvaranje može pružiti uvid u to kako kompanija Volt Dizni može da počne da se oporavlja od zatvaranja i planiranih 1,4 milijarde dolara dobiti kompanije.

Međutim, ograničeni obim rada posle ponovnog otvaranja u Šangaju podvlači za sobom i obim ispunjenja tog zadatka: iako je u prvoj godini nakon otvaranja 2016. dočekao više od 10 miliona gostiju, park će sada ograničiti broj posetilaca na 20 odsto dnevnog kapaciteta, odnosno oko 16.000 ljudi, daleko ispod nivoa koji je prvobitno planirala kineska vlada.

Pored toga što ostaju parade i vatrometi, poslednje večernje svetlosne projekcije Dizni kompanija je morala da zatvori interaktivna dečija igrališta i pozorišne predstave u zatvorenom prostoru, rekao je potpredsednik operativnog parka Andrju Bolstajn, dodajući da će, ipak, velika većina njegovih vožnji i drugih interesantnih sadržaja, kao i većina restorana biti otvoreni.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.