Direktor nemačkog instituta: Vakcine će biti odobrene 2021.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2020, 13:41

Direktor nemačkog instituta: Vakcine će biti odobrene 2021.

Direktor nemačkog regulatornog tela za vakcine Klaus Cihutek izjavio je danas da očekuje da će prve vakcine protiv korona virusa biti odobrene u Evropi početkom 2021. godine.

Cihutek, koji je direktor Instituta Paul Erlih, upozorio je, međutim, da će biti potrebno da prođe neko vreme da bi počela vakcinacija, prenosi Rojters.

"Naša jasna očekivanja su da će, prema najnovijim istraživanjima Evropske agencije za lekove, vakcine dobiti odobrenje za stavljanje u promet u Evropi početkom naredne godine", poručio je Cihutek.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Remdesivir moguće štetan za bubrege, ispitivanja u toku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2020

Evropska agencija za lekove započela je sa ispitivanjima bezbednosti remdesivira, nakon što su neki pacijenti koji su koristili ovaj lek prijavili ozbiljne probleme sa bubrezima...Evropska agencija za lekove je saopštila da nije jasno da li je akutna bubrežna insuficijencija koju su pacijenti dobili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.