Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma: Ovo je savet protiv korona virusa koji će vas rasplakati od smeha (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2020, 23:10

"Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma": Ovo je savet protiv korona virusa koji će vas rasplakati od smeha (FOTO)

Na Fejsbuk stranici "Vranjanske rabote svake subote" pre nekoliko dana pojavio se šaljiv apel napisan u duhu tog podneblja, u kom se građani mole da budu disciplinovani i pridržavaju se pravila.

Korona virus je odneo danas u Srbiji još pet života, čime je ukupan broj povećan na 44. Situacije je sve ozbiljnija, posebno što su je broj obolelih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << porastao na 1.624, a pojavilo se i novo žarište smrtonosne zaraze u Novom Pazaru.

Vlasti u Srbiji uvele su restrikrivnije mere kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, te je uvedena zabrana kretanja građanima.

Objavu prenosimo u celosti:

- Pobratimi i pobratimke,

Naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s'd imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo. Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve. E pa došlo je vreme da se toj promeni! Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobedili ovog neprijatelja. Batalite gu kafu u grad, da gu j***m u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo? Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al' da bi pobedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo. Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma i uživajte a mi će se potrudimo da vi neje dosadno. Ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi – "NE AZDISUJTE MNOGO!" - navodi se u statusu na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.