Danas se obeležava svetski Dan joge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 11:22

Danas se obeležava svetski Dan joge

Ljubitelji joge širom sveta slave danas Međunarodni dan joge, međutim, zbog i dalje aktuelne pandemije korona virusa proslave su smanjene.

Drevna veština, koja je nekada bila karakteristična za gurue, danas je postala svetski fenomen, a u Indiji gde je nastala proslavlja je i premijer Narendra Modi, koji će zbog pandemije takođe izbegavati masovna okupljanja, piše BBC.

Godinama unazad Modi promoviše jodu, često je nazivajući poklonom svetu od Indije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a kako je rekao, upravo je ona bila "tračak nade" za milione tokom pandemije korona virusa.

Predsednik Ram Hat Kovind takođe je imao privatnu sesiju joge u predsedničkoj palati kako bi proslavio Međunarodni dan, ističući da je joga "dar Indije čovečanstvu".

Kako se navodi, joga je igrala značajnu ulogu u psiho-socijalnoj nezi i rehabilitaciji pacijenata u karantinu i izolaciji.

Osim u Indiji, ljubitelji joge svaki 21. jun slave kao Dan joge i na taj dan iznose prostirke napolje kako bi vežbali.

Ujedinjene nacije su 2015. godine 21. jun proglasile Međunarodnim danom joge i od tada se obeležava širom sveta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.