Danas dan D za Seriju A, na pomolu šokantan rasplet!?

Izvor: Sportske.net, 30.Mar.2020, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas "dan D" za Seriju A, na pomolu šokantan rasplet!?

Hoćemo li ponovo gledati italijanski fudbal ove sezone?

Italija i dalje iz dana u dan beleži visok broj žrtvi povodom korona epidemije u toj zemlji. Brojevi prelaze cifru od deset hiljada tako da je nepojmljivo pričati o nastavku takmičenja poput Serije A kroz samo mesec dana kako su se nadali pojedini čelnici lige, ali i klubova.

Danas se održava sastanak između čelnika Kalča, zastupnika igrača i klubova.

Primarni razlog sastanka jesu plate >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igrača.

Četiri kluba nisu ispunila još ni februarske obaveze dok se "trend" smanjivanja plata smatra jedinim uspešnim putem za nastavak funkcionisanja klubova. Primer su dali igrači Juventusa, Ronaldo i ekipa su pristali na stopiranja isplata u trajanju od četiri meseca.

Ministarstvo sporta je predložilo da se "katanac" na takmičenjima poput Serije A produži, Damiano Tomazi zastupnik igrača smatra da ovo može biti ujedno i kraj tekuće sezone.

"Imaćemo još jedan elemenat na stolu sutra. Za razliku od prošlih nedelja, povodom reči ministra Spadafore, postoji zabrinutost da će se takmičenje završiti. Diskutovaćemo o problemu završetka sezone sagledavajući situaciju iz sportskog ugovora, ali i ugovornog to jest formalnog. Što se tiče smanjena plata tražimo najoptimalnije rešenje. Juventus je prvi napravio korak, ali nas to nije ni iznenadilo. Znali smo sve o tome i ne osećamo se delegitimizovani. Na kraju krajeva Kjelini je jedan od naših savetnika"

"Ako nema sukoba između igrača i klubova, mi ne moramo da intervenišemo. Ako su pronašli saglasnost to je u redu", izjavio je Tomazi juče.

Dakle danas čekamo, odluka je još uvek u magli. Juventus, koji je prvi na tabeli, već je odbio mogućnost titule preko "zelenog stola".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.