Da li će novi slučajevi korona virusa primorati državu da opet uvede restriktivne mere?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 07:50

Da li će novi slučajevi korona virusa primorati državu da opet uvede restriktivne mere?

Najviše novih slučajeva Covid 19 ponovo je zabeleženo u Beogradu. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Srbiji trenutno je 533, dok je na respiratoru 15 osoba.

Ni posle više od tri meseca, korona virus u Srbiji ne posustaje. Od 76 novozaraženih, ponovo je najveći broj u prestonici.

Direktorka "Batuta" doc. dr Verica Jovanović navodi da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna, ali da podaci pokazuju da poslednjih dana imamo porast broja inficiranih. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- To upozorava ne samo zaposlene u pereventivnim službama u zdravstvenim ustanovama, nego sve nas da preventivne mere koje su preporučene i koje su bile u primeni tokom tri meseca trajanja epidemije, koja još traje, treba intenzivnije da se primenjuju - navela je dr Jovanović za RTS.

Vraćanje pojedinih mera diktiraće epidemiološka situacija. I ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručuje da treba da se drži rastojanje i da se nosi maska.

- Da li je stvarno neophodno da mi sad nekoga po nekoj sili zakona ili ne znam kakvoj pretnji teramo da se držite rastojanje, stavi maska? Valjda je svakom dovoljno stalo do sebe. Ne može država da uzme da nas prevodi preko ulice, onda da kaže razmaknite se toliko, ovde stavite masku, ovde operite ruke. Valjda smo iz ovog prethodnog perioda naučili kako treba da se ponašamo - navodi Lončar.

Premijerka Ana Brnabić ne isključuje uvođenje restriktivnih mera.

- Zaista moramo da imamo neke mere opreza i ako bude potrebno uvodićemo neke restiktivne mere. Da li ćemo ponovo uvoditi vanredno stanje? Ja ne verujem - rekla je premijerka.

Prema najnovijim podacima, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare broj zaraženih isti je kao i juče - kovid 19 potvrđen je kod 117 korisnika i 31 zaposlenog.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.