DVA NILSKA KONJA U ZOO VRTU POZITIVNA NA KORONU! Ima li razloga za zabrinutost? Evo kakve simptome imaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2021, 17:00

DVA NILSKA KONJA U ZOO VRTU POZITIVNA NA KORONU! Ima li razloga za zabrinutost? Evo kakve simptome imaju

To je prvi put za ovu vrstu, izjavio je veterinar Fransis Verkamen

Dva nilska konja bila su pozitivna na testu za virus korona u zoološkom vrtu u Antevrpenu i ovo bi mogli da budu prvi zabeleženi slučajevi kod ove vrste, saopštila je uprava zoo-vrta u Belgiji.

Nilski konji Imani (4) i Hermien (41) nemaju simptome osim curenja iz nosa, ali ih je osoblje vrta stavilo u karantin iz predostrožnosti.

- Koliko ja znam, ovo je prvi put za ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrstu. U svetu je ovaj virus do sada detektovan uglavnom kod velikih primata i mačaka - izjavio je veterinar u ovom vrtu Fransis Verkamen.

Pretpostavlja se da je virus korona na početku prešao na ljude sa neke životinje, a dokazano je da može da se prenese sa ljudi na životinje. Kućni ljubimci - mačke, psi i kune zarazili su se nakon kontakta sa svojim vlasnicima, a zoološki vrtovi izvijestili su o bolesti među velikim mačkama, vidrama, primatima i hijenama.

Bolest se proširila i na farmama lasica, a detektovana je i kod divljih životinja, poput jelena.

Zoološki vrt u Antverpenu istražuje poreklo zaraze. Niko od čuvara u vrtu u poslednje vreme nije imao simptome kovida 19 niti je bio pozitivan na virus korona, saopštio je zoološki vrt.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.