DR KONA DUGO NIJE BILO U JAVNOSTI: Sada šalje reči UPOZORENJA - nije gotovo, indijski soj DOLAZI sigurno

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 18:50

DR KONA DUGO NIJE BILO U JAVNOSTI: Sada šalje reči UPOZORENJA - nije gotovo, indijski soj DOLAZI sigurno

Dr Kon poslao poruku svim građanima

Dr Predraga Kona nema mnogo u javnosti u poslednje vreme, s obzirom na to da korona brojke padaju u Srbiji. Međutim, on se sada oglasio kako bi upozorio ljude na opasnost.

Naime, dr Kon navodi da je znatno veća mogućnost zaražavanja boravkom u velikim klimatizovanim prostorima, gde se okuplja veliki broj ljudi.

- U vreme izrazitih vrućina u zatvorenim prostorima kao što su tržni centri i svim ostalim prostorima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji koriste klimu i gde rado borave posetioci kako bi se rashladili povećava se rizik prenošenja virusa, prvenstveno zbog većeg broja kontakata i eventualno dužeg boravka. U gradskom saobraćaju takođe se održava rizik. U ovim uslovima neophodno je striktno poštovati mere nošenja maski u zatvorenom prostoru - napisao je dr Kon na Fejsbuku.

On dodaje da za sada nema potvrde prisustva delta virusa, ali je gotovo sigurno da će se pojaviti.

- Sve vrste proslava su znatno veći rizik za nevakcinisane nego za vakcinisane (1:25 je odnos zaraženih vakcinisanih u odnosu na nevakcinisane u Velikoj Britaniji gde 90% cirkuliše indijski-delta soj virusa) - poručio je dr Kon.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kon upozorava: Gotovo je sigurno - pojaviće se

Izvor: B92, 26.Jun.2021

Iako je u poslednje vreme broj novoobolelih od kovida 19 u znantom opadanju, dr Predrag Kon upozorio je da i dalje nije vreme za totalno opuštanje...On je u objavi na svom profilu na Fejsbuku istakao da iako za sada nema potvrde delta soja koronavirusa u Srbji, gotovo je sigurno da će se on pojaviti..."U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.