DR KISIĆ IZNELA ALARMANTNE PODATKE: Dnevno se za 20 do 40 pacijenata više primi nego što se otpusti iz bolnica

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 16:16

DR KISIĆ IZNELA ALARMANTNE PODATKE: Dnevno se za 20 do 40 pacijenata više primi nego što se otpusti iz bolnica

Prema njenim rečima, od ukupnog broja potvrđenih laboratorijskih slučajeva virusa korona, 15 odsto zahteva hospitalizaciju.

U poslednjih 10 dana svakodnevno je više pacijenata primljeno nego što ih je otpušteno iz sa bolničkog lečenja i dnevno se za 20 do 40 pacijenata više primi nego što se otpusti, izjavila je danas zamenica direktora Instituta "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević.

Kisić je ponovila da je trenutno 530 pacijenata hospitalizovano, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od toga se trećina nalazi u KBC "Bežanijska kosa".

Ona je poručila da se budno prati popunjenost zdravstevnih kapaciteta i da nadležni, kaže, razmišljaju "nekoliko koraka unapred".

- Dnevno smo svaki dan u plusu za 20 do 40 bolničkih kreveta. Svaki dan u poslednji 10 dana, više pacijenta je primljeno nego otpuštenih iz bolnice - rekla je Kisić.

O popunjenosti kapaciteta zdravstvenog sistema posebno se vodi računa, jer je prioritet da svaki građanin ima dostupnu zdravstvenu službu, i kada je u pitanju kovid 19 i ukoliko ima neko drugo oboljenje, dodala je Kisić Tepavčević.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.