DODIK REAGOVAO NA PROTESTE U BEOGRADU: Uputio svima jedan POZIV, a onda otkrio opasnost iz Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 14:24

DODIK REAGOVAO NA PROTESTE U BEOGRADU: Uputio svima jedan POZIV, a onda otkrio opasnost iz Prištine

Podsetio je da je pandemija virusa korona zahvatila ceo svet

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda.

Dodik je pozvao sve učesnike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mesto gde se rešavaju bilo kakvi problemi, saopšteno je iz kabineta srpskog člana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Predsjedništva BiH.

- Sve probleme, ako postoje, treba rješavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku - istakao je Dodik.

On je ocenio da sve političke snage u Srbiji treba da se okupe i zajedno bore protiv pandemije virusa korona, a svako "dešavanje" ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mere u zavisnosti od epidemiološke situacije. Tako je, dodao je, i Srbija uvela rigorozne mere s jedinim ciljem da suzbije širenje virusa i zaštiti zdravlje građana.

- To nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mesto da se problemi iznesu i reše, a to su institucije države - poručio je Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.