DODATNO UBLAŽAVANJE KOVID RESTRIKCIJA: Imunizacija i postepeno otvaranje pre ukidanja mera u Francuskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 09:47

DODATNO UBLAŽAVANJE KOVID RESTRIKCIJA: Imunizacija i postepeno otvaranje pre ukidanja mera u Francuskoj

Francuski ministar zdravlja Olivije Veran založiće se za ublažavanje mera lokdauna po regionima koje su usvojene s ciljem borbe protiv korona virusa

Veran je rekao i da, iako postoje signali da je najnoviji porast epidemije kovid-19 u Francuskoj počeo pomalo da jenjava, virus i dalje cirkuliše na visokom nivou.

Francusko ministarstvo zdravlja je saopštilo juče da je 5.970 ljudi u jedinicama intenzivne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nege, u odnosu na 5.893 koliko je registrovano dan ranije, što je znak da su bolnice i dalje pod pritiskom.

Francuska je, takođe, prijavila 449 novih smrtnih slučajeva od kovid-19 u bolnicama, što je porast u odnosu na 140 u nedelju. Time je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 101.183 od početka pandemije.

Vlada predsednika Emanuela Makrona nada se da će ubrzanje kampanje vakcinacije, u kombinaciji s jednomesečnom nacionalnom blokadom koja je na snazi od marta, pomoći da se povrati kontrola nad poslednjim talasom virusa.

Vlada razmatra i ublažavanje mera zaključavanja u maju, pod uslovom da se situacija s kovidom dovoljno popravi kako bi se ponovo otvorila neka preduzeća i aktivnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.