DO SADA JE POGODIO SVE! Profesor Kočović izneo novu prognozu - ovo je datum kada će korona PASTI ispod 1.000 zaraženih dnevno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 13:18

DO SADA JE POGODIO SVE! Profesor Kočović izneo novu prognozu - ovo je datum kada će korona PASTI ispod 1.000 zaraženih dnevno!

Brojka sigurno neće pasti pre, a eventualno može da bude neki dan posle, rekao je profesor Kočović.

Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija koji pomoću svog matematičkog modela prati tok epidemije koronavirus objavio je juče novi ohrabrujući dijagram, na kom se vidi kako kriva koja prikazuje broj zaraženih koronavirusom pada.

Inače, u Srbiji je juče registrovano 7.030 novozaraženih osoba, a prethodnih nedelja brojali smo stravične brojke koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su išle i do skoro 20.000 zaraženih u danu.

Profesor Kočović kaže da već 26. februara možemo da se nadamo tome da ćemo doći do brojke od oko 1.000 zaraženih dnevno.

- Tada ćemo se vratiti na 26. decembar kada je omikron ušao u Srbiju. Brojka sigurno neće pasti pre, a eventualno može da bude neki dan posle, u prvim danima marta. Padamo za sada brzim tempom prethodnih nekoliko dana, a i naredna dva, tri dana opet očekujem blagi pad - rekao je on i dodao da smo matematički i dalje u podtalasu ćetvrog talasa korona virusa koji je počeo 2. jula 2021. godine. Kada će mu biti kraj, sa sigurnošću, navodi on, ne može da tvrdi.

On je rekao i jednu stvar koja mu se ne dopada.

- Sad ne valja to što se smrtnost povećava. Početak delte je bio 1. jun, a omikron je 1. januara bio u Srbiji i od njega je smrtnost čak 15 puta veća, pokazuju matematički podaci. Nikako da padne broj umrlih iako pada broj zaraženih - zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.