DA LI SVI TREBAJU DA PRIME VAKCINU? Ruski akademik dao neobičan odgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 23:00

DA LI SVI TREBAJU DA PRIME VAKCINU? Ruski akademik dao neobičan odgovor

Neophodno je vakcinisati protiv korona virusa rizične grupe, a ne celokupno stanovništvo Rusije, rekao je zamenik Državne dume i bivši glavni lekar Rusije i akademik Genadij Oniščenko.

- Ne slažem se sa time da se vakcinišu svi - rekao je za Nacionalnu službu.

Rizična grupa, rekao je, uključuje ne samo starije osobe, već i Ruse sa rakom, endokrinološkim i srčanim bolestima. Takođe na ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << listi, prema rečima bivšeg glavnog lekara, nalaze se i nastavnici i lekari.

- Ovo će biti dovoljno da zaustavi epidemiološki proces. Ali to je i dalje masovna vakcinacija, jer imamo 20-30 miliona ljudi jedne starije generacije - objasnio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.