DA LI KINI PRETI DRUGI TALAS? Raste broj novoobolelih od korona virusa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2020, 08:12

DA LI KINI PRETI DRUGI TALAS? Raste broj novoobolelih od korona virusa (VIDEO)

Ukupan broj obolelih porastao je na 82.160, dok je preminulo 3.341. osoba.

U Kini je u nedelju zabeleženo 108 novih slučajeva virusa Covid-19, što je najveći broj novoobolelih u proteklih šest nedelja, a najveći broj slučajeva registrovan je kod osoba koje su se vratile iz inostranstva.

To je najveći broj od 5. marta kada je registrovano 143 novoobolelih.

Ukupan broj obolelih porastao je na 82.160, dok je preminulo 3.341. osoba, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kineska Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je da je od broja novoobolelih njih 98 uvezeno, odnosno radi se o osobama koje su došle iz stranih zemalja.

Iako je broj obolelih opao od početka epidemije, Kina strahuje da bi povratak ljudi iz inostranstva mogao da uzrokuje drugi talas epidemije i ponovo parališe zemlju.

U provinciji Heilongdžijang koja se graniči sa Rusijom zabeleženo je najviše novoobolelih - 56, od čega je 49 osoba došlo iz Rusije.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kini 108 novih slučajeva zaraze korona virusom, većina iz inostranstva

Izvor: Danas, 13.Apr.2020

Kina je danas objavila 108 novih slučajeva zaraze korona virusom, najviše u proteklih skoro šest nedelja, uglavnom zbog sve većeg broja dolazaka iz inostranstva.

Nastavak na Danas...

Pregled broja oboljelih od virusa korona po opštinama u RS

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2020

BANJALUKA - COVID-19 je registrovan u 29 opština u RS, a najveći broj oboljelih je registrovan u gradu Banjaluci, zatim u Laktašima, Gradišci te Bijeljini, navelo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.