Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni krst: Potrebno 825 miliona dolara za pomoć najugroženijem stanovništvu

Crveni krst uputio je apel za donacije u nadi da će biti prikupljeno 825 miliona dolara pomoći za najugroženije stanovništvo tokom pandemije virusa korona.

Međunarodna federacija udruženja Crvenog krsta i Crvenog polumeseca se nadaju da će prikupiti 517 miliona dolara, a Međunarodni komitet Crvenog krsta oko 250 miliona švajcarskih franaka. Novac bi bio namenjem za pomoć lokalnom Crvenom krstu.

"Pandemija preti da ugrozi čitave zdravstvene sisteme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a situacija će se pogoršati tamo gde su ti sistemi slabi, a negde su nepostojeći", naveo je Crveni krst.

Ta organizacija je dodala da korona virus pogađa ceo svet bez izuzetka, ali su migranti, raseljena lica, beskućnici i osobe koje žive na područjima izloženim katastrofama, najpodložniji infekcijama i njima je pristup lečenju najviše ograničen.

Autor: Beta, AFP

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.