Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni dan i za Francusku - umrlo još 418 ljudi, ukupan broj prešao 3.000

U Francuskoj je u poslednja 24 sata umrlo 418 ljudi od korona virusa, što je najveći porast broja umrlih u jednom danu od početka epidemije, prema bilansu koji je onlajn objavila Vlada.

Time se ukupan broj umrlih u Francuskoj popeo na 3.024. Ukupan broj hospitalizovanih je sada blizu 21.000, što je 1.592 više nego juče, uz veliki priliv težih slučajeva na reanimaciji, 424 u jednom danu, gde je do danas ukupno 5.056 pacijenata, navela je Vlada.

U dnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saopštenju, generalni direktor Uprave zdravlja Žerom Salomon je rekao da je medju tim pacijentima 34 odsto mladje od 60 godina, a 64 bolesnika mladja su od 30 godina. On je rekao da se radi o nevidjenoj epidemiji koja ima uticaj bez presedana na zdravstvene ustanove od kojih je sada 717 na liniji fronta.

Rekao je da se radi o teškoj, ubitačnoj epidemiji i o vrlo zaraznom virusu koji se brzo širi. Po njegovim rečima, pariski region je sada najpogodjeniji i tu se očekuje vrhunac ove nedelje. Prethodno je najpogodjeniji bio region Grand Est.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.