Crna Gora nastavlja učešće u KFOR-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 17:39

Crna Gora nastavlja učešće u KFOR-u

Vojska Crne Gore (VCG) nastaviće da učestvuje u misiji Kfor, a odluka o proširenju misije nije mogla biti donesena zbog situacije izazvane korona virusom i kašnjenja u usvajanju budžeta za ovu godinu.

To je danas saopšteno iz Ministarstva odbrane, resora na čijem čelu je ministarka Olivera Injac.

"Za tako ozbiljne aktivnosti, kao što je učešće u međunarodnim misijama i vojnim aktivnostima u inostranstvu, sredstva se planiraju unapred, a uobičajeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da se proces planiranja, obuke, pripreme i upućivanja u misiju, realizuje duži vremenski period. S tim u vezi, ističemo da ovakve aktivnosti nije moguće realizovati bez kvalitetnog procesa planiranja”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Predsednik parlamentarnog Odbora za bezbednost Milan Knežević (DF) do sada je više puta izjavio da je učešće predstavnika VCG u misiji Kfor zaustavljeno.

Knežević je rekao da će u suprotnom Demokratski front podneti parlamentu interpelaciju.

On je rekao da je parlamentarna većina obećala građanima na izborima da više neće, kako je rekao, "zabadati nož u leđa bratskoj Srbiji".

"Zato smo i najavili interpelaciju o radu vlade Zdravka Krivokapića i ministarke odbrane, ukoliko odluče da pošalju crnogorske vojnike na Kosovo i Metohiju”, rekao je ranije u više navrata Knežević.

Inače, VCG misiji Kfora ima dva predstavnika od 2018. - jednog vojnika i jednog civila.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska Crne Gore nastavlja učešće u Kforu, bez proširenja misije

Izvor: RTS, 20.Maj.2021

Vojska Crne Gore nastaviće da učestvuje u misiji Kfora, a odluka o proširenju misije nije mogla biti donesena zbog situacije izazvane koronavirusom i kašnjenja u usvajanju budžeta za ovu godinu, saopštilo je crnogorsko ministartvo odbrane. . Iz Ministarstva je saopšteno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.