Časna sestra na respiratoru, traje borba za život: Ceo manastir u karantinu, a obolelih sve više

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časna sestra na respiratoru, traje borba za život: Ceo manastir u karantinu, a obolelih sve više

Novo žarište korona virusa u Hercegovini je Međugorje, izjavio je danas u Mostaru šef Odeljenja za infektivne bolesti SKB Mostar, Jurica Arapović.

On je rekao da su u izolaciji "Majčino selo" i tamošnji samostan sa dvadesetakredovnika i redovnica, koji su početkom marta imali blaže simptome bolesti.

- Neki od njih su testirani, ne svi, i pozitivni su na Covid 19. Radi se o jednom otvorenom redovničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sistemu. Časna sestra je bila u kontaktu i s Majčinim selom, pa se i ta kuća s redovnicima i Majčino selo stavljaju u jedan oblik karantina - rekao je Arapović.

Naglasio je da trenutno testiraju primarne kontakte, koji su u visokom riziku od zaraze Covidom-19.

- Od tih 18 trenutno se troje nalaze u našoj bolnici, jedna časna sestra je na respiratoru, teške i neizvesne prognoze, u kritičnom stanju. Fratar i druga časna sestra su u srednje teškom stanju - rekao je Arapović.

On je izrazio zabrinutost zbog činjenice da se otvaraju žarišta bez epidemiološke podloge.

- Bojim se da će se Covid 19 uvući u građanstvo i nećemo moći da pomažemo i dođemo do nekih kontakata, što je preduslov da nam se dogodi ono što se dogodilo u nekoj od evropskih država. S obzirom na naš zdravstveni sistem to nije dobro - zaključio je Arapović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.