ČOVEKU SE DODELJUJE KOD: Otkriveni novi detalji o testiranju ruske vakcine protiv korone na dobrovoljcima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 08:26

ČOVEKU SE DODELJUJE KOD: Otkriveni novi detalji o testiranju ruske vakcine protiv korone na dobrovoljcima

Posle završetka testiranja, svi dobrovoljci će biti obavešteni o tome šta im je ubrizgano u telo

Dobrovoljci koji učestvuju u poslednjoj fazi testiranja ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V" i lekari koji ih vakcinišu ne znaju da li je reč o pravoj vakcini ili placebu, izjavio je direktor centra "Gamaleja" Aleksandar Gincburg.

- Niko ne zna, zna samo računar koji je sve šifrovao. Čoveku se dodeljuje kod - objasnio je Gincburg.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je precizirao da se pomoću tog koda isključuje mogućnost da se dobrovoljac jednom vakciniše pravom vakcinom, a drugi put placebom i obratno.

Nakon završetka testiranja, svi dobrovoljci će biti obavešteni da li su primili placebo ili vakcinu.

Postregistraciona testiranja prve na svetu vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V" započeta su u Moskvi 7. septembra, a dva dana kasnije su vakcinisani prvi dobrovoljci. U testiranju učestvuje ukupno 40.000 dobrovoljaca, od kojih će 10.000 primiti placebo, što je neophodno da bi se proverila efikasnost vakcine.

Ministarstvo zdravlja Rusije je u avgustu registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.