ČOVEK DOĐE NA NOGAMA, A ZA POLA SATA JE NA RESPIRATORU Doktori sa Infektivne otkrivaju šta korona uradi čoveku za kratko vreme

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2020, 20:22

ČOVEK DOĐE NA NOGAMA, A ZA POLA SATA JE NA RESPIRATORU Doktori sa Infektivne otkrivaju šta korona uradi čoveku za kratko vreme

Posle jednomesečne borbe sa koronavirusom lekari sa Infektivne klinike svakodnevno se susreću sa novim iskustvima.

Scene koje je ekipa televizije Pink zabeležila na intenzivnoj nezi Infektivne klinike pokazuju borbu lekara za ljudski život. Doktori su nam rekli šta koronavirus može da uradi čoveku za kratko vreme.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović istakao je da koronavirus čini veliku štetu na plućima. Stevanović je objasnio i da su se ranije susretali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa sličnim simptomima, ali da je bilo više vremena za reagovanje.

- Značajno su bile manje promene, odnosno brzina njihovog nastanka. Imali smo pacijente sa ovakvim promenama na plućima, ali trebali su dani da se ona razvije, a sada se razvija u roku od nekoliko sati - objasnio je Stevanović.

Kaže da na klinici leže ljudi koji dođu na nogama, koji se bune zašto treba da ostanu u bolnici, a onda kada vide snimak shvate da treba da ostanu u bolnici.

Dodaje da pacijenti od dobrog stanja za pola sata dođu do respiratora.

Vesna Obradović, glavna sestra, rekla je da je posebno stresno za sve zdravstvene radnike to što normalan čovek posle 30 minuta zahteva respirator.

- Pacijent koji nam dođe na nogama, normalno komuniciramo sa njim, posle bukvalno 20, 30 minuta se intubira, ne može da diše, guši se - rekla je glavna sestra.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.