Broj zaraženih korona virusom u Italiji povećan 50 odsto za 24 časa

Izvor: Beta, 01.Mar.2020, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj zaraženih korona virusom u Italiji povećan 50 odsto za 24 časa

Broj zaraženih novim oblikom korona virusa u Italiji, epicentru epidemije u Evropi, porastao je 50 odsto u poslednja 24 časa, a od bolesti Kovid-19 umrlo je još pet ljudi.Italijanske vlasti su večeras saopštile da je broj obolelih osoba u toj zemlji povećan na 1.694, da su umrle 34, i da su se 83 u potpunosti oporavile.Vlasti navode da je povećanje broja obolelih bilo očekivano, pošto mere obuzdavanja imaju efekat tek posle dve nedelje i zbog toga što Italija ima puno starih ljudi.Mnoge evropske zemlje upozorile su gradjane da ne putuju u 11 italijanskih mesta koja su stavljena u karantin, dok su SAD otišle korak dalje.Vlada SAD objavila je do sada najstrože upozorenje u vezi s putovanjima zbog koronavirusa i posavetovala gradjane da ne idu u Lombardiju i Veneto, dva regiona na severu Italije koja su najteže pogodjena virusom koji se u decembru pojavio u Kini.Delta erlajns i Amerikan erlajns danas su obustavili letove ka Milanu, finansijskoj prestonici Italije.Vlasti Dominikanske Republike i Francuske danas su objavile da su potvrdjeni prvi slučajevi zaraze korona virusom u oblasti Kariba.Dominikanska Republika je saopštila da je zaražen Italijan (62) koji je u tu zemlju stigao 22. februara i nije pokazivao simptome bolesti.Francuska je prijavila slučaj ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Broj zaraženih korona virusom u Italiji povećan 50 odsto za 24 časa

Izvor: Danas, 01.Mar.2020

Broj zaraženih novim oblikom korona virusa u Italiji, epicentru epidemije u Evropi, porastao je 50 odsto u poslednja 24 časa, a od bolesti Kovid-19 umrlo je još pet ljudi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.