Broj slučajeva kovid-19 u svetu raste već četvrtu nedelju; U Brazilu rekordnih 90.570 novih slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2021, 00:12

Broj slučajeva kovid-19 u svetu raste već četvrtu nedelju; U Brazilu rekordnih 90.570 novih slučajeva

U poslednja 24 sata u svetu je prijavljeno više od 535.000 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je skoro 10.000 ljudi, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

U dnevnom izveštaju SZO se navodi da je u proteklom danu zabeleženo 535.860 novozaraženih i 9.868 smrtnih slučajeva, prenosi Tas s.

U Evropi je registrovano 233.900 novih slučajeva.

Slede Severna i Južna Amerika sa 195.970 i Jugoistočna Azija sa 49.211 novooboilelih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Najviše slučajeva korona virusa od početka pandemije i dalje imaju SAD, sa više od 29 miliona, a slede Brazil i Indija sa po više od 11 miliona.

U Brazilu rekordnih 90.570 novozaraženih

U Brazilu je u poslednja 24 sata prijavljeno 90.570 novih slučajeva korona virusa, što je najviši dnevni bilans od početka pandemije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Zabeleženo je i 2.815 smrtnih slučajeva, pa je protekli dan drugi najsmrtonosniji do sada, prenosi Rojters.

Protekla nedelje je bila najsmrtnonosnija od početka pandemije u toj južnoameričkoj zemlji, a zabeležen je i veliki poast broja novozaraženih zbog širenja zaraznije brazilske varijante virusa.

Od početka pandemije u toj zemlji je potvrđeno 11.871.390 slučajeva kroona virusa, a preminulo je 290.314 osoba.

Broj slučajeva kovid-19 u svetu raste već 4. nedelju

Broj globalnih slučajeva kovida 19 raste već četiri nedelje zaredom nakon šest nedelja pada u januaru i februaru, što je zabrinjavajuće, izjavio je generalni direktor SZO Tedros Adanom Ghebrejesus.

"Nakon šest nedelja smanjenja slučajeva kovida 19 u januaru i februaru, sada imamo već četvrtu uzastopnu sedmicu porast broja slučajeva. Trenutno broj umrlih i dalje opada, ali sporijom stopom", rekao je Tedros, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, broj slučajeva se povećava u većini regiona.

“To su zabrinjavajući trendovi koji pokazuju uticaj varijanti virusa, otvaranje društava i neravnomerno uvođenje vakcina", dodao je šef SZO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SRPSKOJ PREMINULO 16 LJUDI OD KORONE: Testirano više od 1.000 ljudi, počela vakcinacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2021

U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata prijavljeno 376 novih slučajeva zaraze koronavirusom..Оd pоslеdnjеg izvеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоslеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 1.237 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.