Izvor: Radio 021, 03.Jan.2021, 11:39

Broj registrovanih slučajeva korone u Novom Sadu se utrostručio u odnosu na jučerašnje podatke

Broj novih registrovanih slučajeva virusa korona u Novom Sadu porastao je za 100 u odnosu na prethodno objavljene podatke.

Kako je saopštio Institut za javno zdravlje Vojvodine, tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 366 novih slučajeva, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 150. Podaci objavljeni u toku jučerašnjeg dana pokazuju da je u Novom Sadu na dan 2. januar registrovano 52 nova slučaja.

"U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << slučajeva u AP Vojvodini je 31.952. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.658, potom sledi Zrenjanin sa više od 3.400, Pančevo sa više od 1.700, Bačka Palanka sa više od 1.500, Subotica i  Kikinda sa više od 1.300 registrovanih aktivnih slučajeva", saopštavaju iz Instituta.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Tokom nedelje registruje se pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu, ali se i dalje radi o veoma visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.

Kako zaključuju, zdravstveni sistem je i dalje u teškoj situaciji, a zdravstveni radnici ulažu maksimalne napore da održe funkciionisanje sistema.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.