Brnabić o epidemiji: Srbija prošla odlično, nažalost sa ljudskim žrtvama

Izvor: Beta, 28.Maj.2020, 19:01

Brnabić o epidemiji: Srbija prošla odlično, nažalost sa ljudskim žrtvama

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je Srbija prošla "odlično" kroz epidemiju korona virusa, ali je izrazila žaljenje zbog dosadašnjeg bilansa od 241 osobe umrle od infekcije.Ona je za televiziju B92 rekla da Srbija ima jednu od najmanjih stopa smrtnosti od te infekcije u svetu, čak i u poredjenju sa, kako je rekla, mnogo bogatijim državama sa jačim zdravstvenim sistemima."Zadovoljna sam svojom zemljom i svim gradjanima, ponosna sam na zdravstveni sistem i radnike, koliku smo solidarnost i odgovornost pokazali tokom krize. Hrabro smo sve ovo izgurali, pokazali smo najbolje što imamo u društvu. Koliko god je moglo da se uspe, mi smo uspeli", ocenila je premijerka.Po njenim rečima, ispunjeni su svi uslovi "pa i preko toga", za povratak u "kakvu takvu normalnost"."U ovom trenutku ne možemo da proglasimo pobedu nad epidemijom, ali se situacije smiruje, pod kontrolom je. Nadam se da ćemo uskoro moći da proglasimo pobedu", kazala je Ana Brnabić.Komentarišući navode o predizbornoj "funkcionerskoj kampanji", premijerka je rekla da u kampanji za izbore 21. juna ne učestvuje kao predsednica Vlade Srbije, već kao "Ana Brnabić, članica Srpske napredne stranke"."Želim da podržim SNS i listu 'Aleksandar Vučić - Za našu decu' jer verujem da je to budućnost Srbije. To ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brnabić o epidemiji: Srbija prošla odlično, nažalost sa ljudskim žrtvama

Izvor: Danas, 28.Maj.2020

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je Srbija prošla "odlično" kroz epidemiju korona virusa, ali je izrazila žaljenje zbog dosadašnjeg bilansa od 241 osobe umrle od infekcije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.