Brazil: General novi ministar zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 08:29

Brazil: General novi ministar zdravlja

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro imenovao je generala Eduarda Pazuela za novog ministra zdravlja, nakon što je njegov prethodnik dao ostavku pre 19 dana, javljaju brazilski mediji.

Prethodna dva ministra zdravlja podnela su ostavke zbog predsednikovog pristupa pandemiji, a Bolsonaro je izjavio da se nada da će general, koji je ovu dužnost obavljao od 15. maja i koji nema nikakvog prethodnog iskustva u zdravstvu, ostati dugo na dužnosti.

Brazil je druga zemlja u svetu po broju zaraženih, odmah iza SAD, sa više od 560 hiljada obolelih. Ukupno je preminulo više od 31 hiljade zaraženih korona virusom.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.